Ένα φλιτζάνι υπέροχο καφέ ξεκινάει με το νερό. Οι πικάντικες, γήινες νότες ενός ‘Arabica’ αποκρύπτονται γρήγορα από την έντονη χημική γεύση του χλωρίου ή τη μεταλλική οξύτητα του σιδήρου. Ο καφές είναι πάνω από 97% νερό, οπότε η επιλογή ποιοτικού νερού δεν πρέπει να είναι λιγότερο σημαντική από την προσοχή σας στους κόκκους, το άλεσμα και το χρόνο επαφής. Στον επαγγελματικό χώρο του καφέ, η προσοχή στην ποιότητα του νερού είναι απολύτως κρίσιμη. Η ποιότητα του νερού επιτρέπει την πλήρη εξαγωγή της γεύσης από τον καφέ και εξασφαλίζει ότι παρέχετε σταθερή ποιότητα στους πελάτες σας. Ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού θα προστατεύει επίσης τον καφέ και την μηχανή σας από το να μη καταστραφεί από επικαθήσεις αλάτων, αλλά διατηρεί σημαντική ποσότητα ιχνοστοιχείων, για να διασφαλιστεί η σωστή εξαγωγή κατά τη διάρκεια της παρασκευής.
Ποιο είναι το καλύτερο νερό για την παρασκευή καφέ;
Το καλύτερο νερό για την παρασκευή καφέ είναι το κρυσταλλικό, απαλλαγμένο από οσμές νερό με μηδενικό χλώριο, ελαφριά σκληρότητα νερού, ουδέτερο pH 7 και μέτρια περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία (περίπου 150 TDS). Το νερό μέσα σε αυτές τις παραμέτρους προάγει την εξαιρετική εξαγωγή γεύσης, το πλήρες σώμα και το τέλειο άρωμα. Καθώς το 98% του καφέ αποτελείται από νερό, η χημεία νερού της μηχανής σας θα αφήσει ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό στην εμφάνιση, το άρωμα και τη γεύση του καφέ. Η παρουσία χλωρίου και χλωραμινών κινδυνεύει να αλλοιώσει τον καφέ με άσχημη χημική οσμή και επίγευση. Εάν το νερό είναι πολύ μαλακό, το νερό δεν θα παρασύρει τις ΄λεπτές’ γεύσεις των κόκκων καφέ, αφήνοντας το ρόφημα με μια επίπεδη γεύση.